Öntözőrendszer akció

ontozorendszer003Egy kert soha nem készül el. Mindig rengeteg munkát jelent, ha azt akarjuk, hogy csodálatos legyen. Persze ez sokunknak kikapcsolódás a zűrös hétköznapok után. Azonban vannak "nem szeretem munkák" is, melyek inkább megterhelők, mint stresszoldók. Gondoljunk csak bele, minden egyes nap, akár egy hosszú, fárasztó munka után is növényeinket öntözni kell. Mert hiába nyírjuk a füvet rendszeresen, gyomláljuk a veteményest vagy a virágágyat, ha nincs elég víz, a növények elhervadnak, kiszáradnak. Egy automata öntözőrendszerrel ezek a problémák kiküszöbölhetők.

Miért olcsó egy automata öntözőrendszer?

Ugyan a telepítéskor egy viszonylag nagyobb összeget áldozunk rá, azonban nagyságrendekkel kevesebb vizet használunk fel, mint a kézi locsolótömlő használatakor. Ennek több oka is van: 

  • késő esti vagy hajnali órákra tudjuk időzíteni az öntözőrendszert, ilyenkor a párolgási veszteség sokkal kisebb,
  • az öntözőrendszer igazodik a kert kialakításához, hiszen az árnyékos területek jóval kevesebb vizet igényelnek, mint a napsütéses részek,
  • az évszakok szerint is programozható az öntözés mennyisége, mert a csapadék mennyisége és a napsütötte órák számára is változik,
  • az esőérzékelő beiktatásával az öntözőrendszer kikapcsol, amennyiben csapadékot észlel, 
  • alternatív vízforrásról (kút, ciszterna) is üzemeltethető, így sem víz-, sem csatornadíj nem terheli a pénztárcánkat.

Az automata öntözőrendszer nemcsak a pénztárcánkat kíméli meg, hanem az egészségünkre is jótékony hatással van. A porlaszott vízcseppek a levegőben szálló pollent és port megkötik, így az allergiásoknak igazi megkönnyebbülést jelent. Ezentúl a növényeink és a kert talajszerkezete sokkal egészségesebb lesz. Az öntözőrendszer, a mindig ugyanazon időben érkező mesterséges csapadék hatására sajátságos mikroklíma alakul ki a kertben. Az enyhén párás levegő nemcsak növényeinkre, hanem a mi egészségünkre is kellemes hatással van. 

Összefoglalva az automata öntözőrendszernek számos előnye van:

  1. az eddig ismert legtakarékosabb öntözési megoldás
  2. egészségesebb környezetet eredményez
  3. több hétre is nyugodtan elmehet nyaralni, nincs baráti, rokoni segítségre utalva
  4. emeli az ingatlan értékét.

Amennyiben úgy dönt, hogy ezt a rendkívül takarékos és kényelmes megoldást választja a kertje öntözésére, kérje ingyenes felmérésünket.

Március 31-ig történő megrendelés esetén egy 14.000 Ft értékű esőérzékelőt adunk ajándékba!

 

Vagy hívjon a következő telefonszámon:

Molnár Katalin

06 20 946 7016

 

Tavaszi teraszbeültetés

tavaszi teraszbeültetésMárcius 31-ig megrendelt kertépítés esetén egy tálca árvácskát (24 db) adunk ajándékba, és természetesen a kívánt helyre be is ültetjük!

 

 

A természet, csakúgy, mint mi emberek, várja a tavaszt. A virágok elkezdik bontani szirmaikat, megannyi színben virulnak a kertekben. De ez még csak az igazi pompa előszele.

Ilyenkor előtérbe kerülnek a teraszok beültetése. Ennek az az előnye, hogy az évszaknak megfelelően tükrözik a természet változásait. Vásárláskor már előre döntsük el, hogy mi a fontosabb: az ültető edény vagy a bennük virágzó növények.

Aki az első verzióra teszi a nagyobb hangsúlyt, számtalan stílusú edény közül válogathat: terrakotta növénytartók, függőkosarak, dézsák, műanyag növénytartók, mázas cserépedények, kosarak. Ha a növények a fontosabbak, akkor elég a legegyszerűbb műanyag edényekbe helyezni őket, mert a növények úgyis eltakarják a kaspót.

Az ültetés megtervezésénél több szempontot is mérlegelnünk kell: figyeljünk a színharmóniára és a növények hasonló vízigényére. Az ültetéshez kavicsra és balkon virágföldre vagy általános virágföldre van szükségünk. Esetleg a föld tetejére rakhatunk egy kis faháncsot.

A beültetést követően jól be kell öntözni a növényeket, valamint kéthetente tápoldatozni szükséges a minél dúsabb virágzás érdekében.

teraszok-beultetese002A már meglévő, átteleltetett mediterrán növények (tölcsérjázmin, sétányrózsa) hosszúra nyúlt, vékony hajtásait vágjuk vissza, hogy megtartsák a formájukat. Ahogy hosszabbodnak a nappalok, a fuksziát tegyük melegebb helyre, szellőztessük sokat, tartsuk mérsékelten nedvesen a földjét és még áprilisig egy kevés trágyázással plusz tápanyaghoz is juttathatjuk. 

A gumós begónia előhajtatását már el lehet kezdeni. Nem kedveli a vizes földet, ezért a virágföldhöz vegyítsünk egy kevés homokot. A gumókat laposan helyezzük a földbe, majd állítsuk világos, de hűvös helyre a házban. Amint az első hajtások megjelennek, tegyük melegebb helyre. Kiköltöztetni a szabadba csak az éjszakai fagyok elmúltával lehet. Keressünk neki félárnyékos, árnyékos helyet. Júniustól az első fagyok beálltáig folyamatosan virágzik. 

Igazi virágpompában lehet részünk, ha rácsszerkezetes állványhoz rózsalepelt futtatunk. A rózsalepel magjait is már el lehet vetni, és világos, hűvös helyen előhajtatni. A palántákat május végén költöztethetjük a szabadba, meleg, szélvédett helyre. Akár 3 méter magasra is felfuthatnak, sötét ibolyakék virágai, melyet pink csészelevelek vesznek körül, beborítják az egész futtatórácsot, színpompás virágfalat létre hozva. 

Szeretné kertjét hasonló virágpompában látni?

Február 28-ig megrendelt kertépítés esetén egy tálca árvácskát (24 db) adunk ajándékba, és természetesen a kívánt helyre be is ültetjük!

 

Vagy hívjon a következő telefonszámon:

Molnár Katalin

06 20 946 7016