ontozorendszer003Egy kert soha nem készül el. Mindig rengeteg munkát jelent, ha azt akarjuk, hogy csodálatos legyen. Persze ez sokunknak kikapcsolódás a zűrös hétköznapok után. Azonban vannak "nem szeretem munkák" is, melyek inkább megterhelők, mint stresszoldók. Gondoljunk csak bele, minden egyes nap, akár egy hosszú, fárasztó munka után is növényeinket öntözni kell. Mert hiába nyírjuk a füvet rendszeresen, gyomláljuk a veteményest vagy a virágágyat, ha nincs elég víz, a növények elhervadnak, kiszáradnak. Egy automata öntözőrendszerrel ezek a problémák kiküszöbölhetők.

Miért olcsó egy automata öntözőrendszer?

Ugyan a telepítéskor egy viszonylag nagyobb összeget áldozunk rá, azonban nagyságrendekkel kevesebb vizet használunk fel, mint a kézi locsolótömlő használatakor. Ennek több oka is van: 

 • késő esti vagy hajnali órákra tudjuk időzíteni az öntözőrendszert, ilyenkor a párolgási veszteség sokkal kisebb,
 • az öntözőrendszer igazodik a kert kialakításához, hiszen az árnyékos területek jóval kevesebb vizet igényelnek, mint a napsütéses részek,
 • az évszakok szerint is programozható az öntözés mennyisége, mert a csapadék mennyisége és a napsütötte órák számára is változik,
 • az esőérzékelő beiktatásával az öntözőrendszer kikapcsol, amennyiben csapadékot észlel, 
 • alternatív vízforrásról (kút, ciszterna) is üzemeltethető, így sem víz-, sem csatornadíj nem terheli a pénztárcánkat.

Az automata öntözőrendszer nemcsak a pénztárcánkat kíméli meg, hanem az egészségünkre is jótékony hatással van. A porlaszott vízcseppek a levegőben szálló pollent és port megkötik, így az allergiásoknak igazi megkönnyebbülést jelent. Ezentúl a növényeink és a kert talajszerkezete sokkal egészségesebb lesz. Az öntözőrendszer, a mindig ugyanazon időben érkező mesterséges csapadék hatására sajátságos mikroklíma alakul ki a kertben. Az enyhén párás levegő nemcsak növényeinkre, hanem a mi egészségünkre is kellemes hatással van. 

Összefoglalva az automata öntözőrendszernek számos előnye van:

 1. az eddig ismert legtakarékosabb öntözési megoldás
 2. egészségesebb környezetet eredményez
 3. több hétre is nyugodtan elmehet nyaralni, nincs baráti, rokoni segítségre utalva
 4. emeli az ingatlan értékét.

Amennyiben úgy dönt, hogy ezt a rendkívül takarékos és kényelmes megoldást választja a kertje öntözésére, kérje ingyenes felmérésünket.

Január 31-ig történő megrendelés esetén egy 14.000 Ft értékű esőérzékelőt adunk ajándékba!

 

Vagy hívjon a következő telefonszámon:

Molnár Katalin

06 20 946 7016

 

kertepites-kerti-to-gyepszonyegSzeretné átalakítani kertjét, de azt sem tudja, hogyan fogjon hozzá? Az első és legfontosabb, hogy eldöntsük, milyen kertet szeretnénk kialakítani. Fogalmazzunk meg, akár vessük papírra, hogy milyen elvárásaink vannak.

Ha a pázsit körül gondosan összeválogatott egynyáriakat vagy évelőket ültetünk, akkor rengeteg idő kell töltenünk fűnyírással, gyomlálással, metszéssel, az elhalt részek eltávolításával.

Mivel élő anyaggal dolgozunk, a kertterv lehet szabályos vagy kevésbé rendezett, tudomásul kell vennünk, hogy minden kert folyamatosan fejlődik. A növényeinket sosem tudjuk teljes mértékben kordában tartani, hiszen túlnőnek az ágyáson, átbújnak a bokrok, a sövény alatt.

Kertépítés előtt

Ismernünk kell a kert talajának szerkezetét és összetételét, ez a garantált út a sikerhez. Nem mindegy, hogy a föld agyagos, homokos, tőzeges, hiszen egyes növények az agyagos földben nem fognak fejlődni, mások pedig a homokos földben pusztulnak el.

Az éghajlati adottságokat szintén fontos figyelembe venni, mert a tűző napsugárzás, a rendkívül csapadékos vagy szeles terület a gondosan ápolt növényeinket is tönkreteheti.

A talaj túlzott víztartalma is gondot jelenthet a kert kialakításakor. A magas talajvízszint vagy a kemény talajréteg meggátolják a csapadék elfolyását. Mielőtt a kertépítést elkezdenénk, gondoskodnunk kell a megfelelő vízelvezetésről.

A kertépítés előtt kell eldöntenünk azt is, hogy szeretnénk-e elektromos kábeleket vezetni a földbe. Amennyiben a kerti utat, a teraszt, lépcsőt akarjuk megvilágítani, a vezetékezést még a kertépítés előtt szükséges elvégezni.

Mindezeken túl figyelembe kell vennünk a ház, a kert és környezet összhangját.

A felsorakoztatott problémák könnyen megoldhatók a gondos kerttervezéssel. A helyszíni felmérés és a célok meghatározása után olyan növényeket javasolunk, amelyek

 • a talaj és klíma figyelembevételével nagy eséllyel fognak erősödni és növekedni,
 • korus-utca-ejjel001

 • gondoskodunk a vízelvezetésről, hogy a pangó csapadékvíz ne rohassza ki növényeit,
 • hangulatos kerti úttal vagy kerti tóval nyugalmassá tesszük kertjét,
 • gyepszőnyeg lefektetésével 1-2 hét alatt használható pázsitot hozunk létre,
 • automata öntözőrendszer telepítésével pedig gondoskodunk róla, hogy növényei mindig a megfelelő mennyiségű vízhez jussanak.
 •  

Ráadásul most ajándékkal is kedveskedünk Önnek!

10.000 Ft értékű teraszbeültetés adunk ajándékba, ha a kertépítést tőlünk rendeli meg! Az akció január 31-ig tart, kérjen ajánlatot most!

 

 

Vagy hívjon a következő telefonszámon:

Molnár Katalin

06 20 946 7016