Cikkek

FüvesítésMagvetés előtt a talajt jól elő kell készíteni. Először a talaj vízelvezető képességét kell megvizsgálnunk. Amennyiben szükséges, drénezzük (alagcsövezzük) a területet. Ősszel ássuk fel a talajt és távolítsuk el az évelő gyomnövényeket. A vetés előtt néhány héttel egyengessük el a talajt. Tömörítsük a szélektől indulva, fokozatosan befelé haladva. Hengert ne használjunk, inkább gereblyézéssel készítsünk laza magágyat.

 

Fűmagvetés

fűmagvetésValamivel több fűmagot vásároljunk, mert előfordulhat, hogy csupasz foltok maradnak a gyepfelületen. A fűmagvetésre a legjobb időszak tavasz vége vagy ősz eleje. Egy héttel magvetés előtt szórjunk ki általános hatású műtrágyát 50 g/m2 mennyiségben, és gereblyézzük lazán a talajba. Magvetés előtt zsinórral jelöljünk 1X1 m-es területrészeket, majd négyzetméterenként szórjunk ki 50 g fűmagot. Ha ennél kevesebbet vetünk, akkor a fű ritka lesz, ha ennél többet, akkor sűrű, ami miatt a fű begombásodhat.

Magvetés után egy széles deszkára állva gereblyézzük a fűmagot a talajba. Lábbal ne lépjünk a területre, mert a fűmagot nagyon beletapossuk a földbe. Amennyiben száraz idő várható, finoman, de alaposan öntözzük be a területet. A friss fűmagvetést meg kell védenünk a madaraktól. Ez a legegyszerűbben úgy oldható meg, hogy a begereblyézés után még kiszórunk egy kis magot, így a madarak azt tudják kicsipegetni.

gyepA magvetéssel füvesített terület kb. 3-4 hónap múlva használható, ez időszak alatt gondos, intenzív ápolást igényel. A munkánkat az új gyep meghálálja gyönyörű élénk zöld színével, és természetes hátteret ad ahhoz, hogy növényeink szépsége jobban érvényesüljön. A magvetéssel történt füvesítésnél a legnagyobb figyelmet a megfelelő mennyiségű öntözésnek, a rendszeres fűnyírásnak és a gyomosodás elleni védelemnek kell szentelnünk.

Segítségre van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Hívjon a következő telefonszámon:

Molnár Katalin

06 20 946 7016