Kertgondozás - áprilils

A hibrid tulipánok különböző fajtái már kora tavasztól virágzanak. Az alacsonyabb botanikai tulipánok már április elejétől virulnak, míg a magasra növő kerti tulipánok inkább májusban kezdenek pompázni. A kék kivételével szinte minden árnyalat megtalálható, azonban a kerti tulipánok leggyakrabban piros és sárga virágokat hoznak.

Sor kerülhet az első fűnyírásra, gyepszellőztetésre, tápanyag-utánpótlásra is. A gyep elpusztult részeit érdemes gyeptéglával kipótolni. Április közepéig még jó eséllyel telepíthetünk örökzöldeket, díszfákat és díszcserjéket. A rózsákat érdemes virágzást serkentő tápoldattal megöntözni. A dézsás növényeket óvatosan kitehetjük a szabadba, azonban figyeljünk a még május közepéig előforduló éjszakai fagyokra.

A hónap elején vethetünk sóskát, hónapos retket és spenótot. Április második felében pedig el kezdhetjük ültetni a hidegtűrő zöldségfélék (karalábé, káposzta) palántáit. Amennyiben még maradt helyünk, újabb spenót, mángold sorokat vethetünk, folytathatjuk további hónapos retek vetéssel is, így folyamatosan friss zöldség kerül asztalunkra, elkerüljük, hogy egy időpontra érjen be az összes zöldség.

A zöld fűszernövények palántázása is időszerű áprilisban. Attól függően, hogy melyiket kedveljük, tervezzük meg, hogy a nyár folyamán mennyi bazsalikomra, borsikára, majoránnára, kakukkfűre és tárkonyra lesz szükségünk.

Még lehet új gyümölcsfákat, gyümölcsbokrokat, sőt új szőlőtőkét is telepíteni. Amennyiben a szőlőtőkét csalánlével öntözzük meg, úgy nemcsak tápanyagot juttatunk a földbe, hanem a kártevőket is távol tartjuk.

Segítségre van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Hívjon a következő telefonszámon:

Molnár Katalin

06 20 946 7016