Kertgondozás - március

Aranyvessző (Forsythia), gyönyörű sárgában pompázik, és egyértelműen tudtunkra adja a tavasz eljövetelét. Akkor hoz rengeteg virágot, ha napos helyre ültetjük. Aranysárga virágai a vessző teljes hosszában nyílnak, így elvirágzás után vágjuk vissza a hosszúra nyúlt gallyakat. Ekkor már elvégezhetjük az ifjítást is.

Márciusban már lebonthatjuk a fagyérzékeny növényeinkről a téli takarást. Ugyan a metszés februári kerti munka, még márciusban is elvégezhető a díszfákon és díszcserjéken, beleértve a bokor- és kúszórózsákat. Az egynyári virágágy tervezésénél vegyül azt figyelembe, hogy a kifejlett növények mekkora helyet foglalnak, milyen színben pompának, és milyen illatot árasztanak.

A március a veteményezés időszaka. A saját termesztésű zöldségek ízesebbek, magasabb a vitamintartalmuk. Amennyiben vegyszermentes környezetben tudjuk termelni, még egészségesebb is. Frissen tudjuk leszedni, éppen amikor szükségünk van rá.

A vetés előtt rostált komposztföldet terítsünk el, majd gereblyézzük át, hogy jól eldolgozott talajba kerüljön a vetőmag. Folyamatosan vethető a spenót, a sóska, a retek, a saláta magja. Amennyiben van a kertünkben gyümölcsfa, és még nem metszettük meg, ezt rügyfakadás előtt mindenképp tegyük meg. Akár még új gyümölcsfa és gyümölcsbokor ültetésére is sor kerülhet.

Segítségre van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Hívjon a következő telefonszámon:

Molnár Katalin

06 20 946 7016