víztakarékos öntözésAz automatikus öntözőrendszerek telepítés után ritkán ugyan, de karbantartást igényelnek.

Az öntözőrendszer indítása tavasszal

A tavaszi fagyok elmúltával ellenőrizzük le az öntözőrendszer működését, ellenőrizzük a szórófejeket és tisztítsuk ki a szűrőket is. Így nem fog meglepetés érni bennünket az öntözési szezon kezdetén.

ontozorendszer-budapest5Automata öntözőrendszer a kertünkbe telepített olyan berendezés, amely nélkülözve minden emberi felügyeletet, vezérlőegységébe írt program alapján öntözi meg a kertet.

Az automata öntözőrendszer a talajba beásott vízcsőrendszer, amely a kert adottságainak megfelelően zónákra van felosztva. A zónák számát általában a kert tagoltsága, növényzete, a napsütötte órák száma és a rendelkezésre álló víz mennyisége határozzák meg.

ontozo2Április végén, május elején már érdemes az automata öntözőrendszert újra üzembe helyezni. Ha szivattyús a rendszer, a szivattyút kell elindítani, mennyiben pedig vezetékes vizet használunk, akkor a főcsapot kell megnyitnunk. Amint elindítottunk az öntözőrendszert, nézzük át tüzetesen, hogy minden szórófej rendben működik-e, megfelelő szögben öntözi-e a növényeinket.

ontozo1Az első fagyok beállta előtt fontos az automata öntözőrendszer víztelenítése, hogy a fagyás következtében keletkező károkat megelőzzük. A KPE csővezetékek nem törnek könnyen, azonban a bele fagyott víz, az éveken keresztül ismétlődő tágulás és zsugorodás gyengíti a csövek szerkezetét. A mágnesszelepek, a szórófejek és egyéb szerelvények víztelenítése elengedhetetlen, hiszen a megfagyott víz folyamatosan feszíti az anyagot, így még a rézből készült szerelvények is eltörhetnek.

god24Az automata öntözőrendszer célja, hogy a természetes csapadékhiányban fellépő vízhiányt pótolja a kertünkben. Mindezt úgy, hogy a pótolt öntözővizet a legegyenletesebben tudja a kívánt helyre eljuttatni, ráadásul az Ön közreműködése nélkül.

Dézsás és balkon növények öntözése

csepegteto-ontozesMikro szórófejes öntözés kisnyomású alkalmazás, ahol követelmény az elpárolgás és az elszivárgás lehető legkisebb mértékre csökkentése. A nyomás állandó értéken tartása létfontosságú a rendszer egyes zónáin belül az egyenletes működés érdekében.

öntözőrendszerEgy szakszerűen telepített automata öntözőrendszer csodákra képes. Amíg Ön nyaral, az automatizált öntözőrendszer teszi a dolgát. Az automatizált öntözőrendszer az alábbi előnyöket biztosítja:

ontozorendszer001Költséghatékony, minimális karbantartást igénylő, hosszú élettartamot biztosító, optimalizált, víztakarékos öntözőrendszer.

Biztos Önnek is van olyan kedvenc terméke, amellyel szívesen dolgozik, legyen ez főzéshez való alapanyag, vagy a kedvenc barkácsgépe. Ugye? Egyszerűen úgy viselkedik, ahogy Ön szeretné. Jó vele dolgozni!